23 listopada 2017 roku dzieci z grupy Biedronki
i Tygrysy, zamieniły sale przedszkolne na cukierki , lizaki oraz pizze. Przedszkolaki
wraz z Paniami wybrały się na wycieczkę w magiczne miejsce i tam brały udział w
warsztatach produkcji pizzy oraz zapoznały się z tajnikami wyrobu lizaków.
Zajęcia odbyły się w Manufakturze Słodyczy „Hokus Pokus” w Żarkach oraz
pizzerii „Przystań Leśniów”.
i Tygrysy, zamieniły sale przedszkolne na cukierki , lizaki oraz pizze. Przedszkolaki
wraz z Paniami wybrały się na wycieczkę w magiczne miejsce i tam brały udział w
warsztatach produkcji pizzy oraz zapoznały się z tajnikami wyrobu lizaków.
Zajęcia odbyły się w Manufakturze Słodyczy „Hokus Pokus” w Żarkach oraz
pizzerii „Przystań Leśniów”.
Spotkanie w Manufakturze Słodyczy podzielono na dwie części. Pierwsza z nich –
teoretyczna – miała na celu pokazanie najmłodszym w jaki sposób powstają
łakocie. Druga – praktyczna – umożliwiała wzięcie aktywnego udziału w pokazie wyrabiania
cukierków i lizaków. Później przedszkolaki z wielkim smakiem produkowały własne lizaki oraz degustowały słodycze produkowane w Manufakturze „Hokus – Pokus”.
teoretyczna – miała na celu pokazanie najmłodszym w jaki sposób powstają
łakocie. Druga – praktyczna – umożliwiała wzięcie aktywnego udziału w pokazie wyrabiania
cukierków i lizaków. Później przedszkolaki z wielkim smakiem produkowały własne lizaki oraz degustowały słodycze produkowane w Manufakturze „Hokus – Pokus”.
Po słodkiej przygodzie przyszedł czas na coś
bardziej sytego i treściwego. I tak
dotarliśmy do „Przystajni Leśniów”, gdzie dzieci pod okiem kucharza
samodzielnie wykonały swoje małe pizze. Radości nie było końca. Każdy
przedszkolak mógł skomponować sobie pizzę z takich składników, jakie lubi
najbardziej. Po upieczeniu odbyła się
degustacja własnoręcznie przygotowanych posiłków.
bardziej sytego i treściwego. I tak
dotarliśmy do „Przystajni Leśniów”, gdzie dzieci pod okiem kucharza
samodzielnie wykonały swoje małe pizze. Radości nie było końca. Każdy
przedszkolak mógł skomponować sobie pizzę z takich składników, jakie lubi
najbardziej. Po upieczeniu odbyła się
degustacja własnoręcznie przygotowanych posiłków.
Wycieczkę uwieńczyło wspólne pamiątkowe zdjęcie.
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia fotorelacji
z wycieczki.