W dniu 19 kwietnia bieżącego roku uczennice ZSP w
Rększowicach Dominika Kasperczyk i Klaudia Machoń przystąpiły do Powiatowego
Konkursu Kulinarnego „Zdrowie na talerzu” organizowanego w ramach X edycji
programu „Trzymaj formę” oraz programu „Żywienie na wagę zdrowia”.
Rększowicach Dominika Kasperczyk i Klaudia Machoń przystąpiły do Powiatowego
Konkursu Kulinarnego „Zdrowie na talerzu” organizowanego w ramach X edycji
programu „Trzymaj formę” oraz programu „Żywienie na wagę zdrowia”.
Konkurs organizowany przez Powiatową Stację
Sanitarno – Epidemiologiczną pod patronatem Prezydenta Miasta Częstochowy
składał się z dwóch etapów. Pierwszy etap polegał na skomponowaniu przepisu
na pełnowartościowy, zdrowy podwieczorek,
drugi etap to wykonanie przepisu w praktyce. Przepisy musiały być zgodne z
zasadami zdrowego żywienia, oraz zawierać pełną wartość odżywczą i kaloryczną
dania.
Przepis skomponowany przez Dominikę i Klaudię pod okiem opiekuna pani
Joanny Ciuk pomyślnie przeszedł pierwszy
etap konkursu. Drugi etap rozpoczął się
19 kwietnia 2016 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie. Uczennice
musiały przygotować recepturę na cztery pełnowartościowe porcje w określonym
czasie. Jury oceniało oryginalność przepisów, sposób podania, zawartość
składników odżywczych i kalorycznych oraz czytelność i opracowanie graficzne
przepisów.
Dominika i Klaudia okazały się bardzo dobrze przygotowanymi uczestniczkami i zajęły drugie
miejsce w tym konkursie. Ich dania były
nie tylko pięknie podane, ale także bardzo smaczne. Uczennice otrzymały nagrody, dyplomy i podziękowania a także
bezcenną lekcje smacznego przygotowania potraw w praktyce.
Sanitarno – Epidemiologiczną pod patronatem Prezydenta Miasta Częstochowy
składał się z dwóch etapów. Pierwszy etap polegał na skomponowaniu przepisu
na pełnowartościowy, zdrowy podwieczorek,
drugi etap to wykonanie przepisu w praktyce. Przepisy musiały być zgodne z
zasadami zdrowego żywienia, oraz zawierać pełną wartość odżywczą i kaloryczną
dania.
Przepis skomponowany przez Dominikę i Klaudię pod okiem opiekuna pani
Joanny Ciuk pomyślnie przeszedł pierwszy
etap konkursu. Drugi etap rozpoczął się
19 kwietnia 2016 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie. Uczennice
musiały przygotować recepturę na cztery pełnowartościowe porcje w określonym
czasie. Jury oceniało oryginalność przepisów, sposób podania, zawartość
składników odżywczych i kalorycznych oraz czytelność i opracowanie graficzne
przepisów.
Dominika i Klaudia okazały się bardzo dobrze przygotowanymi uczestniczkami i zajęły drugie
miejsce w tym konkursie. Ich dania były
nie tylko pięknie podane, ale także bardzo smaczne. Uczennice otrzymały nagrody, dyplomy i podziękowania a także
bezcenną lekcje smacznego przygotowania potraw w praktyce.
Gratulujemy i
życzymy dalszych sukcesów!
życzymy dalszych sukcesów!