Uczniowie
klasy VII i VI prezentowali tradycyjne śniadania z całego świata. Podczas
realizacji projektu uczniowie prezentowali przepisy kulinarne według których
przygotowane były śniadania.
klasy VII i VI prezentowali tradycyjne śniadania z całego świata. Podczas
realizacji projektu uczniowie prezentowali przepisy kulinarne według których
przygotowane były śniadania.
Dzieci miały okazję zastosować te
przepisy w praktyce, przyrządzając sałatki owocowe, desery, pancakesy i
ciasteczka według przygotowanych instrukcji…
przepisy w praktyce, przyrządzając sałatki owocowe, desery, pancakesy i
ciasteczka według przygotowanych instrukcji…
Na lekcji języka angielskiego
uczniowie zaprezentowali swoje zdolności językowo – kulinarne. Na chwilę
przenieśliśmy się do kawiarni we Francji, zieloną łąkę Holandii, Wielkiej
Brytanii, Niemiec, Turcji, Brazylii i Stanów Zjednoczonych.
Projekt przyczynił się do wzbogacenia zasobu
słownictwa w języku angielskim oraz puścił wodzę fantazji w kulinarnych
przedsięwzięciach.
Autor: Sybilla Hofman – Migdalska